STUDIU DE CAZ

Casa Filip din Sarichioi

Această gospodărie lipovenească în stil deltaic a fost transformată în casă tradițională de oaspeți, fiind deschisă oficial pe 22 iunie 2019. Este deținută de Alex Filip, Fondator & General Manager Eventur, un proiect în care a investit foarte mult suflet alături de soția lui și prin care au reușit să ofere împreună industriei de turism din România un nou reper de arhitectură tradițională.

 

Mai mult decât atât, Casa Filip a devenit rapid o poveste de succes pe harta turismului românesc, bucurându-se de o expunere media consistentă și de o notorietate puternică în spațiul digital. Primul an a fost încheiat cu un remarcabil grad de ocupare de 65% (de două ori peste media națională)!

SERVICII LIVRATE

Branding & Webdesign

Am gândit logo-ul și am construit site-ul plecând de la povestea Familiei Filip, mizând totodată pe autenticul locului și pe istoria casei, veche de un secol. În plus, am integrat un sistem propriu de rezervări și o secțiune de shop online pentru cartea publicată în 2019 de Alex Filip.

Press Relations

Casa Filip a beneficiat de expunere televizată încă din etapa de construcție, iar la evenimentul de deschidere a participat o echipă Digi24, realizând un amplu reportaj pentru emisiunea Bonton. Ulterior, locația a fost prezentată în câteva rânduri și la ProTV & Antena1.

Photo & Video

Am știut că pentru a scoate în evidență frumusețea locului, avem nevoie de fotografi profesioniști care să surprindă detaliile stilului tradițional lipovenesc și amplasamentul aproape de malul Lacului Razim. Am colaborat astfel cu patru fotografi renumiți, unul dintre ei venind din partea echipei Igloo, incluzând Casa Filip în cel mai recent album Conace & Pensiuni din România (Vol.3).

Social Media

Pagina de Facebook a Casei Filip a crescut exclusiv organic, ajungând într-un an (iunie 2019 – mai 2020) la o comunitate formată din 13.000 de fani. În paralel, profilul de Instagram a strâns 7000 de urmăritori. Nivelul de engagement este unul foarte ridicat, postările de pe cele două rețele de socializare generând numeroase aprecieri și comentarii.

Influencers Campaings

În august 2019 am organizat o acțiune punctuală de promovare a locației, gazdele bucurându-se timp de o săptămână de prezența unui grup de influenceri format din: Cabral & Andreea Ibacka, Răzvan & Irina Fodor și Adela Popescu & Radu Vâlcan. Această acțiune a determinat o creștere considerabilă a numărului de fani în Social Media, dar a generat și un val nou de rezervări.

Promotional Marketing

Sarichioi, satul unde e localizată Casa Filip, este mai degrabă o necunoscută pentru publicul larg. Așa că am fost nevoiți să facem față unei provocări, aceea de a crește imaginea localității și calitatea timpului petrecut de turist aici. Prin urmare, am desenat o hartă turistică a zonei și o broșură de activități locale, excursii în Delta Dunării și escapade în Dobrogea de Nord. Aceasta a fost o investiție de marketing foarte eficientă, generând un grad ridicat de satisfacție din partea turiștilor.

PREMII OBȚINUTE

Trofeul pentru secțiunea dedicată restaurării, reabilitării și reconversiei la Anuala de Arhitectură din 2019, gală de premiere organizată de Ordinul Arhitecților din România (OAR).

VEZI ȘI ALTE

Studii de caz